Geborgen tuin voor wellness

Projectaanleg
Moderne tuin

Bij de uitbreiding van La Butte aux Bois en spa retreat La Forêt werd het geheel op een zachte manier in de omgeving ingepast.

Na de uitbreiding van 5-sterrenhotel La Butte aux Bois en het bijhorende spa retreat La Forêt was een aanpassing van de omgeving nodig. De terreinen rond het spa retreat vroegen om de nodige geborgenheid voor de gasten op het buitenterras. Het uitzicht vanuit de nieuwe hotelkamers diende afgestemd te worden op het groene uitzicht op het nationaal park Hoge Kempen.

De betekenis van La Butte aux Bois: heuvel in het bos werd letterlijk in het ontwerp vertaald. Landschappelijk uitgewerkte heuvelpartijen omringen de binnentuin voor het spa retreat. Samen met de beplanting creëren ze een natuurlijke buffer tegen inkijk vanop de oprit of het naastliggende fietsroutenetwerk. De tuinzone zelf werd aangelegd in gras met her en der opvallende verlichtingselementen. Het hoogteverschil in de binnentuin werd opgevangen met op maat gemaakte elementen in architectonisch beton.

Het hotel kreeg een nieuwe inkompartij in grootformaat tegels en de oprijlaan werd opnieuw aangelegd.

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons

Wil je meer weten over onze aanpak? Zoek je een offerte voor je privétuin, professioneel project, daktuin of gevelgroen? Vul dan even onderstaand contactformulier in en we gaan ermee aan de slag.

Stel je vraag

Diensten binnen dit project:

Ontdek gelijkaardige realisaties: